Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України – Зміна клімату

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Зміна клімату — пріоритетне питання, яке залишається на порядку денному світової спільноти і України зокрема. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час другого засідання робочої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату в рамках ініціативи ??Європейської комісії «Європейський зелений курс».

У засіданні взяли участь в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Iryna Stavchuk .

Прем’єр-міністр підкреслив, що наслідки зміни клімату є одним із найгостріших світових викликів, і Україна не може залишатись осторонь. Нам важливо зосередитися на питаннях щодо поглиблення діалогу з ЄС у контексті Європейського зеленого курсу з урахуванням участі делегації України в конференції ООН зі зміни клімату у Глазго.

Реалізація кліматичних цілей передбачає низку ключових трансформацій. Для їх досягнення необхідно створити постійні секторальні робочі групи та координувати зусилля всіх учасників навколо Стратегії зеленого переходу.

Вже створені постійні підгрупи за такими напрямками:

?енергетична незалежність і трансформація енергетики;

?енергоефективність та термомодернізація;

?нова конкурентоспроможна економіка;

?кліматичні фінанси для забезпечення зеленого переходу.

Читайте більше на нашому сайті ?https://bit.ly/3pjH2aB