ОДЕСЬКОЮ ОДА СФОРМОВАНО ПРОЄКТ ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ ОБЛАСТІ НА 2022 РІК

На колегії Одеської обласної державної адміністрації, яку провів голова Сергій Гриневецький, розглянули проєкт Програми соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2022 рік.

Вже 17 грудня, на плановому засіданні сесії Одеської обласної ради, депутати розглянуть проєкт Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2022 рік – сформований Одеською обласною адміністрацією. Це один з програмних документів, який окреслює перспективи розвитку регіону у майбутньому році, цілі та показники, які будуть досягнуті в основних сферах і галузях, а також ключові кроки, які необхідно здійснити для досягнення результатів.

Програма розроблена на підставі результатів аналізу економічної і соціальної ситуації та тенденцій розвитку області за останні роки. Аналіз соціально-економічного розвитку та фактичної ситуації в економіці представлено за 9-11 місяців 2021 року, та сформовано очікування до кінця 2022 року.

Програмою на 2022 рік окреслені пріоритетні цілі, основні завдання та заходи економічного, соціального та культурного розвитку регіону на короткостроковий період з урахуванням обраного курсу на європейський вектор розвитку держави, продовження сучасних реформ.

Також представлені ключові прогнозні показники соціально-економічного розвитку та перелік регіональних програм, реалізація яких здійснюватиметься у 2022 році.

Важливими та пріоритетними у 2022 році є продовження реалізації проєктів, що були розпочаті у 2021 році, а також проєктів в рамках програм «Велике будівництво» та «Велика реставрація»,  програм «Доступні кредити «5-7-9%», «Ліси України».