ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ – 2022

Згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 за підтримки ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, щороку у третю суботу квітня в Україні відзначають День довкілля. Це чудова нагода вкотре наголосити на важливості відповідального ставлення до навколишнього середовища у цей непростий для суспільства час.

16 квітня 2022 року Департаментом екології та природних ресурсів Одеської обласної військової адміністрації спільно з Нижньодністровським національним природним парком, Біляївською міською об’єднаною територіальною громадою та Управлінням державного агентства меліорації та рибного господарства у Одеській області проведено акцію «День довкілля – 2022». На території Нижньодністровського національного природного парку висаджено 30 в’язів, 27 ясенів та 34 верби.

Мета акції спрямована на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

День довкілля дозволяє нам ще раз довести своє ставлення до навколишнього середовища і нашого майбутнього, замислитися над власним вкладом у це. А зробити кожен може багато, і достатньо для цього лише маленьких кроків: свідоме споживання води, сортування сміття, економія електроенергії, відмова від поліетиленових пакетів й пластикових пляшок тощо.

Із святом довкілля! Наснаги нам всім, єдності у добрих справах, оптимізму та енергії! Тільки вперед, до Перемоги бо Україна понад усе!