Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

#Прихисток

Сьогодні немає чужого горя. Як і немає чужих сімей. Ми всі разом боремося проти ворога та з мужністю долаємо труднощі. Всі міста і населені пункти! Вся Україна! Ми всі одна велика родина, яка допомагає і підтримує один одного у скрутний час. У цьому наша сила.

На жаль, через військову агресію росії багато наших співвітчизників залишилися без власних домівок або змушені були покинути рідні міста, щоб убезпечити себе та своїх дітей. Станом на сьогодні в нашій країні нараховується понад 10 мільйонів громадян, які стали вимушеними переселенцями.

Щоб підтримати тих, у кого війна забрала дім, а також тих, хто радо відкрив двері власної оселі для допомоги, діє соціальний проєкт «Прихисток». Він реалізується під патронатом Президента України Володимира Зеленського.

У рамках соціальної програми надається грошова допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання, а також компенсація власникам житла, які безоплатно прихистили у себе вимушених переселенців.

На сторінці Міністерство соціальної політики України можна знайти алгоритм дій для оформлення допомоги на проживання.

За посиланням інформація для тих, хто хоче запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію: https://www.facebook.com/MKIPUkraine/posts/288177310133163

Пам’ятаймо, поки ми єдині, у кожного українця завжди є дім Міністерство культури та інформаційної політики України