Руслан Стрілець із робочим візитом відвідав Житомирщину

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Руслан Стрілець із робочим візитом відвідав Житомирщину

З початку широкомасштабної агресії росії в Україні лісгоспи Житомирської області, що межують з білоруссю, стали форпостом захисту, який не дозволив рашистам пройти далі на територію України.

«Війна нанесла чимало збитків лісовому господарству. Пошкоджені та знищені основні засоби, знищена та замінована інфраструктура та лісовий фонд. У Любовицькому лісництві ДП «Радомишльське ЛМГ» повністю зруйнована будівля лісництва та автотранспортний парк. У Виступовицькому лісництві Овруцького СЛГ рашисти викрали пальне та вибили вікна», – повідомив Руслан Стрілець.

Лісівники, незважаючи ні на що продовжують виконувати свою роботу – доглядають та створюють українські ліси, ліквідовують загоряння, які виникають від російських снарядів, допомагають українським прикордонникам. Країну з такими людьми не зламати!

Лісова галузь змогла адаптуватися до економічних умов воєнного часу. Завдяки розпочатим торік реформам, сьогодні бачимо зростання економічних показників галузі. За І квартал 2022 року чистий дохід від реалізації продукції склав 4,5 млрд грн. Це на 423 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2021 року.

Руслан Стрілець разом із головою Державне агентство лісових ресурсів України Юрій Болоховець та головою Житомирської обласної ради Володимир Федоренко у рамках програми Президента «Зелена країна» висадили деревні рослини на території Ігнатпільського лісництва.

Попри воєнний час лісгоспами цієї весни вже висаджено понад 66 млн сіянців. Області-лідери – Рівненська – 20 227, Житомирська – 13 869, Волинська – 7454 деревних рослин.

Детальніше https://bit.ly/3xmVrr4