Дерегуляція, цифровізація, контроль – основні напрямки роботи сфери надрокористування в умовах воєнного часу та відновлення економіки країни

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Про це наголосив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час зустрічі з головою Держгеонадр Романом Опімахом.

Руслан Стрілець: «Наразі одне з наших головних завдань, створити вільний доступ до надр та забезпечити ефективне та ощадливе надрокористування. Створити комфортні умови для бізнесу у воєнний та післявоєнний період. Це надважливо для обороноздатності та відновлення економіки нашої країни».

За словами Міністра, робота Служби має бути направлена на спрощення доступу до надр та, при цьому, посилення контролю. Посилення контролю має відбуватися не за рахунок адміністративного впливу, а за рахунок більш ефективних механізмів проведення заходів контролю.

Міністр Руслан Стрілець поставив голові Держгеонадр Роману Опімаху низку стратегічних завдань щодо роботи Служби у воєнний час:

Розробити дерегуляційні зміни у профільне законодавство

Підготувати пропозиції щодо внесення змін до Кодексу України про надра

Прискорити цифровізацію сфери надрокористування

Створити Електронний кабінет надрокористувача та прискорити його інтеграцію з єдиною екологічною платформою «ЕкоСистема».

Деталі https://bit.ly/3LssU7x