Державне агентство водних ресурсів України взяло участь у 55-му засіданні Експертної групи з управління річковим басейном Дунаю (RBM EG)

Державне агентство водних ресурсів України 

Державне агентство водних ресурсів України взяло участь у 55-му засіданні Експертної групи з управління річковим басейном Дунаю (RBM EG). Зокрема до заходу долучилася Марія Шпанчик, начальник відділу моніторингу поверхневих вод та меліорованих земель Департаменту управління водними ресурсами Агентства, номінований член Експертної групи.

Такі зустрічі проводяться двічі на рік — восени та навесні. На порядку денному цієї весняної зустрічі, що проходила у гібридному форматі, учасники з різних країн обговорили низку важливих тем.

Зокрема йшлося про оновлений План управління річковим басейном Дунаю 2021 з урахуванням основних моментів та наявного досвіду для подальшого розвитку й співпраці. Також учасники, представники країн Міжнародної комісії із захисту річки Дунай, презентували національні плани управління річковим басейном.

У ході дводенної зустрічі фахівці обмінялися досвідом та останніми напрацюваннями за низкою питань, що стосуються інтеграції, гідроенергетики, збереження природи та біорізноманіття, серед яких:

Останні розробки, включаючи проект ГЕФ з гідроморфології та відновлення річки Дунай (DYNA);

Суббасейнові ініціативи (у тому числі суббасейнів річок Тиса і Прут);

Стратегія ЄС для Дунайського регіону тощо.

Довідково:

Експертна група з управління річковим басейном (RBM EG) визначає та готує завдання, пов’язані з імплементацією Водної Рамкової Директиви ЄС у басейні річки Дунай. Це включає аналіз басейну річки Дунай і розробку Планів управління басейном річки Дунай, а також співпрацю з різними секторами, пов’язаними з водними ресурсами, та координацію з суббасейновими ініціативами.