Міжнародна судова практика щодо екологічних злочинів та можливі шляхи відшкодування росією збитків за шкоду довкіллю стали темою міжнародної дискусії

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Міжнародна судова практика щодо екологічних злочинів та можливі шляхи відшкодування росією збитків за шкоду довкіллю стали темою міжнародної дискусії, організованої EarthDay.org

Головні тези учасників зустрічі:

Україна – велика промислово розвинена країна, яка зазнає тривалих масованих атак. За понад два місяці війни багато небезпечних промислових підприємств в Україні постраждали від вибухів і пожеж.

Війна має негативний вплив на заходи із запобігання зміні клімату в Україні.

Оцінка масштабів екологічної шкоди та збір доказів для подальших юридичних позовів можуть і повинні бути включені в розслідування військових злочинів та порушень Женевських конвенцій.

Використання іноземних державних активів для виплати компенсації є найбільш перспективним механізмом притягнення росії до відповідальності.

Відбудова держави має відбуватися з урахуванням довкіллєвих аспектів.

Україна розраховує на співпрацю, експертну та фінансову підтримку міжнародних партнерів. Адже ми хочемо мати зелене відновлення, вести відбудову з використанням низьковуглецевих та зелених технологій.

ЮНЕП може допомогти та підтримати українську владу у подоланні наслідків війни. Це стосується безпечного поводження з азбестом у міських відходах та використання методів дистанційного зондування землі та супутникових знімків.

Подробиці >> https://bit.ly/3OY4BjP