Обстеження з метою виявлення заморного явища на Хаджибейському лимані Одеської району Одеської області.

17 травня 2022 року проведений комісійний виїзд фахівців Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної (військової) адміністрації , Чорноморського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства, Державної екології інспекції Південно-західного округу (Миколаївська та Одеська області) на територію Хаджибейського лиману Одеського району Одеської області з метою проведення обстеження та з’ясування причин заморного явища водних біоресурсів.

За результатами візуального обстеження встановлено загибель водних біоресурсів, а саме креветки, вздовж берегової лінії протяжністю біля 10 м. При візуальному обстежені спостерігалось цвітіння та гниття синьо-зелених водоростей.

З метою забезпечення контролю за параметрами середовища та встановлення причин загибелі водних біоресурсів представниками Державної екології інспекції Південно-західного округу (Миколаївська та Одеська області) відібрані проби води на лабораторне дослідження.

За попередніми висновками причиною загибелі водних біоресурсів можливо вважати природні фактори, а саме зниження вмісту розчинного кисню внаслідок розмноження синьо-зелених водоростей.

Також проведено опитування місцевого населення та з’ясовано, що будь яких фактів забруднення водойми отруйними речовинами, можливі скиди стічних вод або відходів ними не спостерігалось.