Онлайн нарада з питань охорони навколишнього природного середовища

24 травня 2022 року під головуванням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України відбулася онлайн нарада із заступниками голів обласних та Київської міської військових адміністрацій з питань охорони навколишнього природного середовища і керівниками департаментів/управлінь екології та природних ресурсів відповідних областей.

У нараді прийняв участь заступник голови Одеської обласної державної адміністрації – Олег МУРАТОВ, директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації- Павло БУЛАНОВИЧ, виконуючий обов’язки директора Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Держводагентства України Олег ЧИЖИК, начальник Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України – Володимир ДОМІКАН .

На нараді обговорювались наступні проблемні питання:

1. Пріоритетні напрями державної екологічної політики в умовах війни та післявоєнного відновлення.

2. Особливості реалізації регіональної екологічної політики, проблемні питання та шляхи їх розв’язання.

Основні зусилля департаментів/управлінь екології та природних ресурсів повинні бути направлені на охорону довкілля та надання пропозицій до комплексного Плану відновлення України.

Міністром в черговий раз ознайомлено учасників наради про запуск офіційного вебресурсу і мобільного додатку Міндовкілля «ЕкоЗагроза» – https://ecozagroza.gov.ua/. Завдяки застосунку кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші довкіллєві дані, а також повідомити про факти екологічних злочинів проти довкілля. Ці дані необхідні для швидкого усунення наслідків, а також будуть використані для стягнення з рф всіх завданих Україні збитків.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування – Олег БОНДАРЕНКО запевнив, що всі ініціативи обласних державних (військових) адміністрацій будуть розглянуті Комітетом та доведені до міністерства, а також нагадав що питання парламентського контролю розповсюджуються як на органи місцевого самоврядування, так і на органи виконавчої влади.

На нараді виступили керівники департаментів/управлінь екології та природних ресурсів з нагальними проблемами та шляхами їх вирішення.