Україна приєдналася до міжнародного проєкту «LIFE WILDisland»

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

10 травня у австрійському національному парку Донау-Ауен у Відні на Конференції дунайських заповідників «Danube-wide LIFE WILD island conference» відбувся офіційний запуск проєкту WILDisland.

Україна разом з низкою придунайських країн, серед яких Болгарія, Хорватія, Німеччина, Угорщина, Молдова, Румунія, Сербія, Словаччина, та Австрія підписали спільне Комюніке щодо дунайського співробітництва та реалізації міжнародного проєкту LIFE WILDisland.

Від України у офіційній церемонії взяв участь Vasyl Khymynets – посол України Botschaft der Ukraine in Österreich/Посольство України в Республіці Австрія.

Руслан Стрілець: «Дунай об’єднує більше країн, ніж будь-яка інша європейська річка, і має багате біорізноманіття. Тому наше спільне прагнення з країнами Дунайського басейну зберегти унікальну річкову екосистему та місця проживання цінної флори та фауни. Міністерство у рамках Міжнародної комісії з захисту річки Дунай ICPDR спільно з 13 країнами вже розробляє заходи для захисту річки Дунай. Серед них, національні план управління річковим басейном Дунаю та план управління ризиками затоплення. А ще, ми створюємо сучасну моніторингову базу».

Приєднання до міжнародного проєкту «LIFE WILDisland» дозволить розширити можливості України у збереженні нашої спільної з Європою природної спадщини.

Більше про проєкт на нашому сайті >> https://bit.ly/3l2B8rr