Виконання державного моніторингу вод у першому кварталі 2022 року

Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю

З метою забезпечення здійснення контролю за гідрохімічним станом водних об’єктів та згідно з наказом Держводагентства від 12.01.2022 № 5 «Про впровадження Порядку здійснення державного моніторингу вод» БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю здійснює державний моніторинг поверхневих вод по 21 водному об’єкту в 29 пунктах спостереження.

За перший квартал 2022 року лабораторією моніторингу вод Південного регіону по програмі державного моніторингу вод відібрано 108 проб поверхневих вод, виконано 1267 вимірювань показників якості води у 48 пробах вод (фізико-хімічні дослідження). Також екстраговано та відправлено 60 проб води по басейнах р. Дунай та р. Дністер у лабораторію моніторингу вод Західного регіону (м. Івано-Франківськ) для проведення досліджень на вміст специфічних та пріоритетних (токсичних, здатних до накопичення, стійких) забруднюючих речовин.

БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю здійснює щомісячний контроль за станом якості води в місцях питних водозаборів р. Дністер (м. Біляївка), р. Дунай (м. Кілія та м. Вилкове), водосховище Ялпуг-Кугурлуй (м. Болград).

Детальніша інформація про стан водних ресурсів розміщена на сайті БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.