Протягом доби зафіксовано понад 50 пожеж в екосистемах

Державна екологічна інспекція України 

За інформацією територіальних та міжрегіональних територіальних органів ДЕІ минулої доби рятувальники ліквідували понад 50 загорянь сухої рослинності на території нашої держави.

Так, на території Полтавської області виникло 5 пожеж техногенного характеру на відкритих територіях, у результаті вогнем знищено суху рослинність на площі 2,85 га. Зокрема, поблизу с. Дем’янівка Полтавського району у лісовому масиві ПСП «Ковпаківець» Рублівського лісництва ДП «Полтавський лісгосп» вогнем знищено 3,8 га лісової підстилки.

Водночас через необережне поводження з вогнем, двічі горіла суха трава на відкритій території у с. Сливине та с. Акмечетські у Миколаївській області. Загальна площа загорання становить понад 3,5 га. Своєю чергою, на території Одеської області відбулося 11 виїздів на загорання сухої рослинності. Площа ураження – 5,77 га.

Вчора горіло і на території Києва в Дарницькому районі по вул. Колекторній, 40 А. Зафіксовано, що горів трав’яний настил. Пожежу на площі 2 га понад годину гасили пожежники та комунальники.

Держекоінспекція вкотре наголошує: будьте відповідальні та обережні з вогнем. Бережіть екосистеми України!