Руслан Стрілець: Руйнування українського довкілля – це проблема не лише України, а й усього світу

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Руслан Стрілець: Руйнування українського довкілля – це проблема не лише України, а й усього світу

Міністр відвідав Брюссель на запрошення Єврокомісара з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюса Сінкявічюса. У рамках візиту Руслан Стрілець виступив на конференції «Всі зміни? Що відбувається з екологічною політикою ЄС під час кризи?» у рамках Зеленого тижня ЄС-2022 у Брюсселі.

Основні тези Міністра:

Війна в Україні, це не лише втрати для нашого довкілля, адже всі екосистеми пов’язані. І якщо російські ракети літають над нашими АЕС, то це проблема всього світу. Нафта, яка потрапляє у наші річки внаслідок бомбардування росіянами наших АЗС, – це також проблема всього світу. Хімікати у наших ґрунтах, це проблема всього світу. Спалення лісу росіянами в Україні – це проблема всього світу. Тому правовий фронт під час війни важливий не лише для нас, українців, але й для майбутнього всієї цивілізації.

сьогодні важливо, аби світові держави, які зацікавлені в збереженні природи, об’єдналися та допомогли Україні у боротьбі за компенсацію рф за руйнування довкілля.

росія мусить дорого заплатити за скоєне. Усі мають зрозуміти, наскільки дорого обходиться війна не лише державі, на яку напали, але й агресору. Ігнорувати це зараз ‐ означає допустити схожі сценарії в майбутньому.

Зелений тиждень ЄС – це щорічна подія, де політики, екологи та різні стейкхолдери з Європи та інших континентів обговорюють європейську екологічну політику.

Цьогоріч тиждень зосереджений на Європейському зеленому курсі – стратегії ЄС щодо сталого та трансформаційного зростання для створення ресурсоефективної та кліматично нейтральної Європи до 2050 року.