Сьогодні фахівці ДЕІ спільно з міжнародними партнерами обговорили організацію спільних екологічних перевірок за участі інспекцій різних країн

Державна екологічна інспекція України 

Зустріч була організована у рамках програми EU4Environment. Під час семінару учасники, серед яких були екологічні інспектори європейських країн, керівники проєкту Мережі Союзу з імплементації та забезпечення виконання екологічного законодавства (IMPEL) та представники Секретаріату Організації економічного співробітництва та розвитку, обговорили організацію спільних перевірок, що відіграють ключову роль у боротьбі з екологічною злочинністю сьогодні. Крім того, це унікальна можливість поділитися своїми знаннями та досвідом із розробки та впровадження нових методологій.

Зокрема обговорили також проблему поводження із відходами, а саме їх утилізацію та посилення контролю за роботою сміттєзвалищ. Італійськими колегами було презентовано передову практику попередньої обробки відходів перед захороненням.

Довідка: програма EU4Environment – «Європейський Союз для довкілля», започаткована 2019 року, фінансується Європейським союзом, допомагає шести країнам Східного партнерства (ВП): Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні зберегти свій природний капітал і підвищити екологічний добробут людей. Програма підтримує заходи, пов’язані з довкіллям, демонстрацію та відкриття можливостей для «зеленого» зростання, а також налагодження механізмів, які дозволять краще керувати екологічними ризиками та впливом на довкілля.