Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу

06 серпня 2022 року на трасі Одеса-Рені співробітниками відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області під час перевірки транспортного засобу виявлено факт перевезення водних біоресурсів – раків

Викликані на місце події фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) встановили, що загальна вага незаконно виловлених раків становить 117 кілограмів.

Особу власника майна не встановлено, водій стверджував, що тільки перевозить водні біоресурси. Тому раків було вилучено та передано на відповідальне зберігання.

Інспекція нагадує, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, одній особі за добу можна виловити 30 особин раків на водоймах загального користування.

Допускається ручне збирання цих біоресурсів, вилов їх за допомогою раколовки діаметром, не більше 70 см і вічком, не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – не більше п’яти снастей на ловця. Заборонено ловити цих водних мешканців менших, ніж 10 см.

Вилов біоресурсів забороненими знаряддями лову або з перевищенням добової норми карається накладенням штрафу від 340 до 680 грн. Крім того, порушнику додатково доведеться сплатити завдані збитки – 3 332 грн за кожний незаконно виловлений екземпляр рака, незалежно від його розміру.