Як цього року Україна відзначатиме Всесвітній день прибирання

Під час екопікніку на столичному ВДНГ громадська організація Let’s do it, Ukraine запропонувала декілька форматів. Серед них: цифрове прибирання та екотолоки. Формат та місце проведення залежатимуть виключно від географічного розташування та безпеки.

💬Руслан Гречаник: «Приємно бачити, що попри війну, українці продовжують звертати увагу на чистоту довкілля – упорядковують подвір’я та сортують відходи. Деякі допомагають рятувальникам розбирати завали та прибирати відходи руйнації. Таку націю рашистам не подолати ніколи».

📲Організатори заходу розповіли про важливість так званого «цифрового прибирання». Кожен з учасників мав змогу особисто попрактикуватися на власному телефоні. Адже видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії. ❗️Таке прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу.

♻️Також для учасників провели пізнавальний майстер-клас із сортування вторинної сировини. Вони дізналися про правила сортування відходів та їх утилізацію сміттєпереробними компаніями.

💥Дуже пізнавальний та корисний інструктаж з протимінної безпеки «Основи мінно-вибухової справи, безпека цивільних громадян» провели представники громадської організації “Альфа Селф Дефенес”. Вони розповіли про види мін, як їх розпізнати та як поводити себе у тій чи іншій ситуації.