Радий зустрітися у Празі з Міністром промисловості і торгівлі Чехії Йозефом Сікелою

Пан Сікела великий друг України та з перших днів російського вторгнення підтримує нашу державу. Він не з дописів в Інтернеті чи зі сторінок книжок знайомий з культурою, історією та побутом нашої сміливої держави – свого часу певний час жив та працював в Україні.

Говорили про залучення чеських інвестицій в Україну, зокрема у будівництво сміттєпереробної інфраструктури. 2,5 місяці тому Верховна Рада схвалила євроінтеграційний закон «Про управління відходами». За цей час ми вже підготували понад 200 потенційних інвестиційних кейсів щодо будівництва інфраструктури з переробки відходів в Україні. Це відкриє можливості для міжнародних, зокрема й чеських інвесторів.

Запевнив чеського колегу, що навіть попри воєнний стан Україна відкрита до співпраці та продовжує покращувати інвестиційний клімат. Ми робимо прозорими та діджиталізуємо дозвільні процедури. Адже впевнені у наших Збройних Силах і знаємо, що вже найближчим часом святкуватимемо перемогу над рашизмом та будуватимемо вільну та успішну країну.

Серед іншого розповів колезі про нові інвестиційні можливості у лісовій галузі України, які дали старт реформі та відмови від пострадянської системи управління лісами.

Також обговорили перспективи співпраці у впровадженні Директиви ЄС 2019 року (2019/904) про одноразовий пластик та розробку законодавчих ініціатив щодо спрощення доступу до надр.

Дякую Йозефу Сікелі за конструктивну розмову та підтримку України на шляху до перемоги! Переконаний, що наша зустріч започаткує нові можливості та напрямки співпраці між нашими країнами.