Європейські партнери висловили готовність підтримати Україну у повоєнному відновленні лісів

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Власенко взяв участь у політичному діалозі високого рівня в рамках процесу «Ліси Європи» у панельній дискусії «Підтримка відновлення та сталого управління українськими лісами та лісовим господарством».

У Європі ліси займають 35% усієї території континенту та представлені різноманітними місцевими породами дерев. Україна серед країн Європи посідає дев’яте місце за площею лісів. Проте за пів року російського повномасштабного вторгнення 30% лісів Держлісагентства були ушкоджені воєнними діями. Наразі близько 600 тис. га лісів України окуповані.

Учасники процесу FOREST EUROPE висловили готовність підтримати Україну у повоєнному відновленні та підписали спільне міністерське рішення «Підтримка відновлення та сталого управління українськими лісами та лісового сектору».

Сергій Власенко: «Для України, це потужний сигнал солідарності. Ми надзвичайно вдячні за цю пропозицію Уряду Німеччини як країні, що головує у процесі FOREST EUROPE, та країнам-координаторам Туреччині, Словаччині та Швеції. Переконаний, що подальша співпраця допоможе Україні у повоєнному відновленні лісового господарства для збереження, відновленні та сталого управління лісами. Впевнений, що попереду нас чекають потужні спільні проєкти щодо повоєнного відновлення лісів».

Подробиці https://bit.ly/3KAZOTD