Учасники Карпатської Конвенції рішуче засудили військову агресію росії проти України та її негативні наслідки для довкілля

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

У польському місті Жешув завершила роботу Карпатська Міністерська Конференція, яка складалася з двох блоків – “Біорізноманіття” та “Вплив війни на довкілля в Україні”.

Результатом Конференції стали дві Міністерські Декларації:

Про впровадження глобальної рамкової програми для збереження біорізноманіття. У декларації серед іншого йдеться про важливий внесок Карпатського регіону у реалізацію цілей і завдань, які будуть прийняті на Конференції ООН з біорізноманіття #COP15 у Монреалі у грудні цього року.

Про вплив війни на довкілля в Україні й потребу у співпраці та допомозі. У декларації йдеться про засудження військової агресії росії проти України та її негативні екологічні, соціально-економічні та гуманітарні наслідки для Карпатського регіону, підтвердження тісної співпраці України з учасниками Конвенції, створення механізму для надання допомоги у повоєнному відновленні, можливе шефство країн-учасниць Конвенції над українськими природними парками та іншу матеріально-технічну допомогу.

Обидва документи одноголосно підтримали усі учасники Карпатської Конвенції – Чехія, Угорщина, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина та Україна.

Подробиці>> https://bit.ly/3tP6Wo7