Україна бореться і надихає не здаватися всіх інших.

Цивілізовані країни світу вірять у перемогу та швидке відновлення України. На полях Кліматичного саміту #СОР27 запевнення у цьому та підтримку української позиції отримав від кожного міжнародного партнера, з яким мав зустріч.

Вчора, у той час як країна-терорист здійснювала свій черговий масований терористичний удар, розповів довкіллєвим лідерам цивілізованих країн світу, що попри війну Україна незмінна у своїх кліматичних цілях та «зеленому» розвитку. Нам потрібна підтримка міжнародних партнерів, щоб виграти війну проти варварів рф і відбудувати нашу країну.

Говорили про те, як російське вторгнення вплинуло на порядок денний головної події у сфері боротьби з кліматичною кризою цього року. Не оминули тему екологічних збитків, ініціативи України щодо створення Глобальної платформи для їх обрахунку та зеленого відновлення нашої країни. Партнери кажуть, останні події в Україні свідчать про новий рівень російської агресії.

Вдячний за відверті та конструктивні розмови президенту СОР26 Alok Sharma, Міністру екології та енергетичної безпеки Італії Джилберто Фратіні, Міністру навколишнього природного середовища та зміни клімату Канади Стівену Гільбо, в.о. Міністра екології Чехії Маріано Юречко та Виконавчій Секретарці UN Environment Programme Інгер Андерсон.

До речі, сьогодні пан Алок на моє запрошення відвідав український павільйон на СОР27. Разом з Алоком Шарма оглянути український осередок завітав Міністр з питань кліматичних змін та енергетики Австралії Chris Bowen MP.

Дякую всім нашим партнерам за те, що не даєте стихати новинам про Україну. Разом – ми сила!