За дорученням Начальника Одеської ОВА Максима Марченко проведено відеоконференцію з директором Департаменту європейсько-середземноморського співробітництва Південного регіону Гійомом Юе.

Одеська обласна державна адміністрація

Під час онлайн-зустрічі Заступник Начальник ОВА Роман Григоришин розповів про нагальні потреби Одещини та можливість для регіонів-партнерів взяти участь у післявоєнному відновленню області.

Роман Григоришин висловив вдячність Франції за щиру і потужну підтримку, яка має важливе значення для українців.

В рамках двостороннього співробітництва сторони обговорили ряд можливих спільних бізнес-заходів, наприклад, проведення підприємницьких місій та презентація одеських інвестиційних об’єктів у Південному регіоні Франції і туристичні обміни.

Також Заступник Начальника ОВА запросив французьку делегацію до Одеської області, аби вони більше дізналися про ініціативу нової моделі партнерства для відновлення українських регіонів, великих і малих міст та сіл України – «Патронат».

«У нас є амбітна мета – кардинально оновити і модернізувати Одеський регіон. «Патронат» – це не тільки можливість післявоєнного відновлення України та Одеси зокрема, це також майданчик для випробування нових технологій, підходів та ідей для інших держав. Це – новий величезний ринок, на який французькі компанії можуть вийти з перспективою багаторічного партнерства і співробітництва», – зазначив Роман Григоришин.

Гійом Юе наголосив на тому, що вони розглядають можливість участі у «Патронаті» та готові долучитися до розробки плану щодо забезпечення нагальних потреб Одеської області.

Сторони домовилися обмінятися необхідною конкретною інформацією для того, щоб у грудні повернутися до більш предметної розмови і розпочати співробітництво.