14-15 грудня Миколаїв та Одесу відвідала знімальна група німецького телеканалу «KelvinFilm»

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу

14-15 грудня Миколаїв та Одесу відвідала знімальна група німецького телеканалу «KelvinFilm». Метою документалістів є створення відеоматеріалу, який покаже масштаби шкоди довкіллю, яка заподіяна російськими військами на території України.

До основи фільму увійдуть і кадри з місць надзвичайних подій у Миколаївській області. Зокрема у Миколаєві 14 грудня журналісти відвідали ТОВ «ЕВЕРІ» та зафільмували наслідки потрапляння дронів – камікадзе до олійного терміналу підприємства. Також зафіксовано наслідки пожеж внаслідок влучання ворожих снарядів у Галицинівському лісі.

15 грудня німецькі журналісти відвідали Інститут морської біології та Український науковий центр екології моря в Одесі. Через бойові дії Чорне море може стати до межі екологічної катастрофи – у морські води потрапляють токсичні речовини від снарядів, затопленої техніки. До того ж від акустичного шуму гинуть дельфіни, а нафтові плями загрожують існуванню унікальних видів птахів.

Зі знімальною групою зустрілися очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім – голова Миколаївської ОДА, перший заступник Голови Миколаївської ОВА Георгій Решетілов , виконуючий обов’язки начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Олексій Радик , перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Яна Майборода , які розповіли про екологічні наслідки військових дій на Миколаївщині та збиток, нанесений довкіллю півдня України.