Міндовкілля публікує перші перекладені довідкові документи з Найкращих доступних технологій та методів управління/BREFs

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

В умовах війни українська промисловість зазнала значних руйнувань. На відновлення потрібні значні ресурси, які бізнесу самотужки буде складно віднайти. Реформа у сфері запобігання промисловому забрудненню не лише сприятиме зменшенню негативного впливу на довкілля, але й дасть можливість відновити та відбудувати об’єкти за сучасними європейськими стандартами та залучити для цього інвестції міжнародних партнерів.

Міндовкілля продовжує працювати над реалізацією реформи, що дасть старт екомодернізації вітчизняної промисловості, зменшить промислове забруднення та дозволить національним товаровиробникам вийти на ринки Європи.

На сайті Міністерства вже опубліковано перші перекладені на українську мову Довідкові референтні документи з найкращих доступних технологій та методів управління/BREFs:

  1. Виробництво чавуну і сталі/ Iron and Steel Production (IS);
  2. Виробництво цементу, вапна і оксиду магнію/Production of Cement, Lime and Magnesium Oxide (CLM);
  3. Енергоефективність/Energy Efficiency (ENE).

Запрошуємо представників промисловості, громадськості, наукової спільноти, органів влади та інших заінтересованих сторін, ознайомитись з цими матеріалами та долучитись до діалогу щодо їх впровадження в Україні.

Дату та місце обговорення додатково повідомимо на наших ресурсах.

Нагадуємо, одним із зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС є імплементація Директиви 2010/75/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 24.11.2010 року Про промислові викиди (інтегроване запобігання та контроль забруднення).

«Висновки НДТМ» — це документ, що містить частини Довідкових референтних документів з найкращих доступних технологій та методів управління/BREFs, у якому викладаються висновки щодо найкращих доступних технологій.

Згідно зі статтею 14(3) Директиви 2010/75/ЄС висновки НДТМ є основою для встановлення гранично-допустимих викидів та видачі дозволів для установок, які охоплюються Додатком I Директиви Про промислові викиди.

Такі висновки НДТМ ухвалені рішеннями Європейської Комісії.

Переклад довідкових документів з НДТМ здійснено за підтримки Федерального міністерства охорони навколишнього середовища, природи і ядерної безпеки Німеччини та Німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH