Перші 50 підприємців вже отримали довідку про величини фонових концентрацій забруднюючих речовин онлайн

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Час, який витратили підприємства на цю адмінпослугу, у середньому становив 4 хв – проти 90 днів, які потрібні були раніше, щоб отримати паперову довідку. Адже саме стільки фактично тривала процедура – розгляд клопотання обласними державними адміністраціями, погодження Держпродспоживслужби, поштові відправлення, виправлення механічних помилок тощо.

Наразі ж достатньо зайти на національну платформу ЕкоСистема https://eco.gov.ua/, заповнити форму та одразу згенерувати автоматичний запис у реєстрі та електронну довідку з QR-кодом. При цьому:

  • всю процедуру можна пройти із власного гаджета у будь-який час;
  • не можливо припуститися технічних помилок при заповненні заявок;
  • відсутня необхідність верифікувати дані з різних паперових джерел;
  • чиновник не бере участь у розгляді заявок;
  • отриманий електронний документ завжди “під рукою” коли це потрібно, його не можна загубити чи забути;
  • за необхідності довідку можна роздрукувати з ЕкоСистеми.

Нагадаємо, за рішенням Уряду експериментальний проєкт щодо видачі онлайн довідок про визначення величин фонових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі діє в Україні з 15 листопада поточного року.

Онлайн послугу на ЕкоСистемі реалізовано у партнерстві з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Експериментальний проєкт діятиме до кінця 2023 року. Після чого буде оцінена його ефективність та доцільність продовження.