Хід реформи лісового господарства

Разом з Міністром Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець обговорили хід реформи лісового господарства з єврокомісаром Virginijus Sinkevičius

Коли у вересні Кабінет Міністрів України прийняв Постанову щодо реформування галузі, одним із перших, хто підтримав це рішення, був єврокомісар із питань довкілля Віргініюс Сінкявічюс. Тоді він зауважив, що «немає поганого часу для хороших реформ». Однозначно погоджуюся з цими словами. На жаль, до 24 лютого суспільство не було готове радикально розірвати ментальні стосунки з рф. Та після 24 лютого змінилося все. Зміни потрібні. Зараз, а не колись потім.

Реформа лісового господарства — це те, що давно очікувала від нас Єврокомісія. Тільки коли ми відійшли від пострадянської моделі господарювання, нас почали сприймати як повноцінних партнерів.

Сьогодні ми разом з Міністром Міндовкілля Русланом Стрільцем поділилися першими результатами реформування лісового господарства. Більш детально пройшлися по темах прозорості обліку деревини, системі виявлення та моніторингу пожеж, а також виконанню програми Президента «Зелена країна». Показали Єврокомісару житомирський насіннєво-селекційний комплекс, який ми відкрили на 7 місяць війни. До речі, незабаром анонсую будівництво нових комплексів із вирощування сіянців із закритою кореневою системою.

Напрацьовуємо подальші кроки співпраці з ЄС. Однозначно можу сказати, ми рухаємося в правильному напрямку.