Якісний стан водних об’єктів у січні 2023 року

Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю

Лабораторія моніторингу вод Південного регіону БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю продовжує виконання державного моніторингу поверхневих вод у басейнах річок Причорномор’я, р. Дунай (суббасейн нижнього Дунай), р. Дністер та р. Південний Буг на території Одеської області.

У січні 2023 року лабораторією моніторингу вод Південного регіону по програмі державного моніторингу вод відібрано 39 проб води (басейн р. Дністер – 8, басейн річок Причорномор’я – 12, басейн р. Дунай –18, басейн р. Південний Буг – 1 проба води), виконано 444 вимірювання показників якості води у 17 пробах вод (фізико-хімічні дослідження). Також екстраговано та відправлено 39 проб води у лабораторію моніторингу вод Західного регіону (м. Івано-Франківськ) для проведення досліджень на вміст специфічних та пріоритетних забруднюючих речовин.

Річка Ташбунар (в районі мосту автошляху Татарбунари – Ізмаїл) на момент відбору проб води знаходилась у пересохлому стані.

Відбір проб води з водосховища Саф’яни та р. Великий Ялпуг у січні поточного року не здійснювався (не можливий під’їзд).