22 БЕРЕЗНЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю

Ідея проведення Всесвітнього дня водних ресусів вперше прозвучала на конференції ООН з охорони навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулась в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Свято цього року відзначається під гаслом «СТАНЬТЕ ТИМИ ЗМІНАМИ, ЯКІ ВИ ХОЧЕТЕ БАЧИТИ У СВІТІ» та спрямоване на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.

Кожна людина може обрати для себе шляхи вирішення проблем у сфері водопостачання та санітарії. І навіть незначні дії, якими б вони не були, можуть допомогти у вирішені водної кризи.

Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох з нас позбавили базового права людини – права на питну воду.

22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства.

Закликаємо шанобливо ставитись до води, зокрема, вживати заходів щодо її економного використання, користуватись у побуті безфосфатними миючими засобами, не засмічувати водойми побутовими відходами тощо.