На Миколаївщині стартувала весняна висадка лісу – наймасштабніша за останні роки!

ДП “Ліси України”

Лісівники вже висадили близько 25 тис. сіянців у рамках програми Президента «Зелена країна». Через теплий клімат у південних регіонах весняна висадка стартує раніше, ніж по всій країні.

За цей рік Південний лісовий офіс, який охоплює ліси Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, планує висадити 2800 гектарів лісу. Для порівняння – це близько 246 футбольних полів!

Цьогоріч заходи з лісорозведення в рази масштабніші, ніж за всі попередні роки. Це стало можливим завдяки тому, що всі лісові господарства України об’єдналися в одне державне підприємство «Ліси України». Раніше вони могли розраховувати тільки на свої сили. Зараз є можливість залучити кошти, аби збільшити лісистість південних регіонів України, а також посилити охорону лісів від пожеж.

У цьому році до весняної лісокультурної кампанії через повномасштабне вторгнення не зможуть долучитися 12 лісництв Миколаївщини. На території двох з них тривають військові дії, території десяти – заміновано. Ліси Херсонщини ще потерпають в окупації. Але це тимчасово!

На півдні весняна лісокультурна кампанія завжди менш масштабна, ніж осіння через стислі агротерміни – весна в регіоні коротка і швидко переходить в спекотне літо.

Нагадаємо, що влітку 2021 року запущена екологічна ініціатива Президента «Зелена країна», яка передбачає висадження 1 мільярду дерев і збільшення площі лісів України на 1 мільйон гектарів.