Сьогодні ми відзначаємо Всесвітній день лісів!

Лісам притаманна максимальна властивість стабілізації довкілля. Ліси – це один із вирішальних чинників забезпечення життєдіяльності суспільства і важлива ланка у системі сталого розвитку.

Головна задача лісівників – берегти та примножувати ліси. В умовах війни це надзвичайно важливо, адже бойовими діями за цей рік було охоплено близько 3 млн гектарів. Близько 700 тис. гектарів (з урахуванням Криму) залишаються під окупацією.

Під час війни лісівники продовжують реалізацію програми Президента “Зелена країна”. Традиційно ми висаджуємо ліс весною та восени, тож цьогорічна лісокультурна кампанія вже стартувала! Вже висаджено 4,13 млн деревних рослин.

Плани на 2023 рік – висадити 212,4 млн сіянців.

Звичайно, ми готові висаджувати більше лісів. Але до частини територій південної та східної України, якраз де найнижча лісистість, зараз немає доступу. Ця проблема – тимчасова. Ми віримо в ЗСУ, віримо в Перемогу, тому обіцяємо відновити та примножити ліси після деокупації. До речі, на територіях, які були звільнені від окупантів минулої весни, вже зростає молодий ліс. Висадка відбувається тільки там, де це безпечно.

Нагадаю, хід реалізації програми “Зелена країна” можна відстежити на сайті https://zelenakraina.gov.ua/.