Місця спокою та гармонії: лісівники запрошують до Карпат!

Карпатський край має великий туристично-рекреаційний потенціал. Закарпаття, Львівщина та Франківщина приваблива не тільки архітектурою, історичними пам‘ятками, гастротурами, а місцями відпочинку, серед яких на визначному місці – лісові масиви. Тут можна не тільки подихати чистим та свіжим повітрям, помилуватись горами, а ще й побувати на них! Наш ліс має надзвичайно велику оздоровчу й культурно-естетичну роль. Тому напередодні великих свят, лісівники всіх філій запрошують відпочити на природі, відвідавши рекреаційні пункти.

Рекреаційні зони спеціально обладнані для відпочинку зони поблизу лісових масивів.

Зазначимо, під час пожежонебезпечного періоду лісові масиви заборонено відвідувати! Як правило, більшість лісових пожеж трапляється саме через людську недбалість. Зараз не час ризикувати.

На територіях лісових господарств Карпатського офісу налічується близько 215 рекреаційних пунктів. Проте, навіть в умовах війни, ми продовжуємо будівництво та облаштування нових відпочинкових зон.

Враховуючи особливості наших гірських місцевостей, основними видами рекреаційних об‘єктів є пункти малого типу: бесідки, альтанки, зони відпочинку. До того ж, через території лісфондів проходять безліч туристичних маршрутів, серед яких стежки, що ведуть до популярних туристичних локацій: г. Говерла (2061 м), озеро Бребенескул (2032 м), г. Піп Іван Чорногірський (2022 м), г. Петрос (2020 м).

Дізнатись більше про пункти рекреації та їхні розташування можна у ваших лісових господарствах (філіях), однак, переважна частина цих зон знаходяться вздовж доріг, тому ви точно повинні їх запримітити😉

Бажаємо гарного відпочинку та наполегливо просимо прибирати за собою сміття, використані речі та залишати рекреаційні пункти в охайному та належному стані!