Низка довкіллєвих законопроєктів рекомендовані до розгляду Верховна Рада України

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Комітет ВР з питань екологічної політики та природокористування і Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва рекомендували Верховній Раді підтримати внесений Президентом України законопроєкт №0204 «Про ратифікацію Нагойсько-Куала-Лумпурського додаткового протоколу про відповідальність і відшкодування до Картахенського протоколу про біобезпеку».

Руслан Стрілець: «Ухвалення законопроєкту стане послідовним кроком України у реалізації Конвенції про біологічне різноманіття та Картахенського протоколу про біобезпеку до неї. А впровадження цього протоколу запровадить міжнародні механізми для відшкодування шкоди біорізноманіттю та здоров’ю людей, завданої негативним впливом ГМО».

Також ЕкоКомітет схвалив урядовий законопроєкт № 9194 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері реєстрації викидів та перенесення забруднювачів і відходів.

Дякуємо народним депутатам за підтримку законопроєктів та розраховуємо на якнайшвидше їх схвалення Верховною Радою України.

Подробиці >> https://bit.ly/3Mit5Uq