Уряд прийняв постанову про запуск електронного лісорубного квитка та сертифікату про походження деревини

Над цими змінами працювала наша команда Держлісагентства два роки. Дякую за ефективну співпрацю Міністру Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець і Victor Smal, який відповідав за цей напрям від Державне агентство лісових ресурсів України.

Що змінюється?

По-перше, е-лісорубний квиток мінімізує корупційні ризики, яких вистачало за часів існування паперового варіанту документа;

По-друге, е-лісорубний квиток видаватиметься на кожну окрему ділянку, де планується заготівля, і буде містити інформацію про всі види рубок.

По-третє, дія електронного документу поширюється на всіх лісокористувачів. ДП “Ліси України” також зобовʼязується користуватися цією послугою;

По-четверте, отримані е-лісорубні квитки автоматично вносяться на карту сайту ДП “ЛІАЦ” та в систему ЕОД. Це нарешті дозволить створити єдину електронну базу даних.

Найважливіше для бізнесу: тепер не потрібно фізично збирати стоси паперів і приносити їх в управління Держлісагентства та ЦНАПи. І лісорубний квиток, і сертифікат про походження деревини можна буде отримати онлайн.

Зміни вступають в дію з 1 червня.