В Україні стартує масштабна програма створення лісових рекреаційних пунктів.

ДП “Ліси України”

Цього року ДП «Ліси України» планує побудувати понад 120 об’єктів по всій країні. З них майже два десятки — це комплекси дозвілля з повною інфраструктурою, водою, електроенергією. Де у наявності увесь необхідний інвентар, заготовлені дрова. Де є не лише спортивні та дитячі майданчики, але й облаштовані екостежки для безпечної подорожі мальовничими місцями. Де можна скуштувати все, чим багатий український ліс: ягоди, мед, соки, трав’яні чаї. Де, окрім організації дозвілля, є просвітницька та культурна складова, можливість організації екологічних навчальних програм та екскурсій.

Про це повідомив т.в.о. генерального директора ДП “Ліси України” Юрій Болоховець.

Це перша в історії українського лісового господарства програма розвитку рекреації всеукраїнського рівня.

Завдяки реформі лісової галузі вдалося зібрати команду фахівців, провести інвентаризацію, проаналізувати досвід — як український, так і іноземний. І врешті-решт розробити програму розвитку.

Програмою передбачено 5 класів осередків дозвілля. Від невеличких найпростіших до комплексів з повноцінною інфраструктурою. Проєктування триватиме за модульним принципом на основі типових малих архітектурних форм. В залежності від класу того чи іншого пункту обираються конкретні модулі. Це мінімізує витрати, бо замовляти однотипні конструкції дешевше. Це спрощує обслуговування. Це гарантує довговічність та безпечність конструкцій.

Детально про програму читайте у блозі Юрія Болоховця https://lb.ua/…/555680_bezpechniy_vidpochinok_lisi_chi…