Федеральне Агентство Технічної Допомоги Німеччини (THW, Technisches Hilfswerk) у якості гуманітарної допомоги надало Держводагентству мобільну станцію для очищення води Kärcher WTC 5000

Державне агентство водних ресурсів України 

Кількома тижнями раніше українські фахівці пройшли відповідне навчання у навчальному центрі THW у м. Хойя. Протягом тижня в Хойї українські водники проходили теоретичну підготовку та брали участь у практичних заняттях. Метою тренінгу було надати вичерпну інформацію щодо експлуатації та технічного обслуговування зазначеної станції. Українці проявили великий інтерес до технічних можливостей та інтенсивно обмінювалися досвідом та ідеями з німецькими колегами.

Наприкінці тренінгу лідер української команди подякував THW.

«Ми зворушені теплим прийомом, професійною технічною підготовкою та підтримкою з боку Федерального Агентства Технічної Допомоги. Цей навчальний курс був корисним з точки зору обміну досвідом щодо організації цивільного захисту. Ваш внесок дуже важливий для України. Хочемо висловити щиру подяку THW за активну підтримку», — зазначив Євген Жирко, начальник управління державного майна та інвестицій Держводагентства.

Довідково: станція для очищення води Kärcher WTC 5000 — це мобільна, компактна і потужна система очищення води з різних джерел до якості питної відповідно до міжнародних нормативів. Вона використовує кілька ступенів очищення та фільтрації для видалення домішок та забруднюючих речовин з води.