Міністр Руслан Стрілець закликав створити й направити до України Консультативні місії Генеральних Секретарів Бернської, Рамсарської, Водної конвенцій та Угоди про збереження афро-азійських мігруючих птахів

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

«Очікуємо на їх долучення до фіксації цілеспрямованого знищення російськими окупантами дикої природи України. Масштаби трагедії настільки великі, що у їх дослідженні та висвітленні мають брати участь усі природоохоронні конвенції», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці Руслан Стрілець.

За словами Міністра, Україні потрібні не тільки методичні рекомендації. Робота експертів Місії має бути використана в Міжнародному кримінальному суді проти держави-терориста росії для отримання Україною репарацій за збитки довкіллю.

«Розраховуємо на підтримку конвенцій у відновленні систем біорізноманіття. Адже проблеми українського довкілля через війну, яку розвʼязала Росія на нашій землі, стосуються не тільки України, а й всього світу. Тож ми не можемо лишитися сам-на сам з наслідками екологічного терору», – акцентував очільник Міндовкілля.