Попри спроби лобізму росіян у міжнародних організаціях, Україна продовжує отримувати безпрецедентну підтримку всього світу

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Руслан Стрілець: Попри спроби лобізму росіян у міжнародних організаціях, Україна продовжує отримувати безпрецедентну підтримку всього світу. Тішить, що тема України не просто на порядку денному – з неї починається порядок денний засідання Постійної Ради OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe

Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив під час свого онлайн-виступу перед початком засідання Постійної Ради ОБСЄ.

Він розповів про боротьбу України з росіянами-терористами та стихією.

«Наслідки рашизму очевидні. Цивілізований світ сьогодні непохитний щодо російської агресії в Україні. Підрив дамби Каховської ГЕС – спланований теракт, який повністю підпадає під визначення екоциду. Наслідки цього теракту сьогодні ліквідовує Україна. Завтра це відчує весь світ. Вже зараз можна говорити про наслідки катастрофи не лише для України, але і Європи. Сміття, родючий шар ґрунту, загиблі тварини – це все пішло у Чорне море. Далі – у Середземне. Згодом Європа буде знаходити на своїх берегах російські міни, які змило водою після теракту рашистів», – повідомив Руслан Стрілець.

Він нагадав учасникам, що Запорізька АЕС досі в окупації. І саме тут можемо отримати другий «Чорнобиль». Україна робить зі свого боку максимум, аби не допустити цього.

«Ми не можемо пробачити окупантам жодного клаптика зруйнованої землі. Мусимо виставити рахунок за кожне спалене дерево. І ми не одні на цьому шляху. Вдячний усім державам-учасникам, які займають непохитну позицію, дотримуючись принципів і обов’язків ОБСЄ. Дякую всім, хто сьогодні на боці України», – наголосив Міністр.