Продовжуємо комунікацію з колегами Причорноморського регіону для підтримки України

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Руслан Стрілець: Продовжуємо комунікацію з колегами Причорноморського регіону для підтримки України

Міністр Руслан Стрілець під час онлайн зустрічі розповів Міністру захисту довкілля та водних ресурсів Болгарії Юліану Попову про екологічну ситуацію на Херсонщині після терористичного акту рф на Каховській греблі. Про вплив катастрофи на стан екосистем Чорного моря.

За словами Руслана Стрільця, з перших днів повномасштабного вторгнення наші міністерства перебувають на постійному зв’язку, обмінюються інформацією та координують свою діяльність, пов’язану з Чорним морем.

Міністри обговорили першочергові потреби:

  • проведення постійного моніторингу стану вод у регіоні, що зазнав впливу підриву греблі;
  • експертну підтримку у розробці плану відновлення українського Півдня.

«Домовилися про обмін інформацією про стан довкілля. Разом стежимо за ситуацією та моделюємо ймовірні сценарії на найближчі дні та тижні», – зазначив Міністр Руслан Стрілець.

Очільник Міндовкілля подякував Юліану Попову за підтримку України та ініціативу поглиблення співпраці між Україною, Румунією та Болгарією, як країнами-сусідами.

«Ми маємо спільне Чорне море, тож і турбуватися про його екологічний стан треба разом. Юліан запевнив у підтримці поширення інформації про російські злочини проти українського довкілля як всередині Болгарії, так і на полях Єврокомісії», – повідомив Міністр.