Розвиваємо та вдосконалюємо лісівничу освіту в Україні

Державне агентство лісових ресурсів України 

#лісова_освіта

В рамках співпраці Державного агентства лісових ресурсів України та ННІ лісового і садово-паркового господарства Національний університет біоресурсів і природокористування України нещодавно, на базі українського Центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства відбулося виїзне теоретичне та практичне ознайомлення магістрів з методикою проведення національної інвентаризації лісів.

Фахівці ВО Укрдержліспроект ознайомили студентів із загальними засадами проведення національної інвентаризації та практичним застосуванням введення даних у спеціалізованому програмному забезпеченні «SmallForest».

Крім того, майбутні лісівники освоїли використання спеціалізованого обладнання (зокрема бусолі, ультразвукового висотоміра “Vertex”), картографування, процес опису модельних і тарифних дерев та інші операції технологічного процесу.

Метою даного заходу є закріплення та поглиблення знань, отриманих студентами в процесі вивчення навчальних дисциплін з таксації та інвентаризації лісу, формування компетентностей зі спеціальності, практичному поглибленні знань, набутті навичок професійно орієнтованих дисциплін навчального плану, ознайомлення з сучасними методами та технологіями, які застосовуються під час проведення робіт з національної інвентаризації лісів.

Пишаємось тим, що в умовах воєнного стану галузь продовжує робити все можливе, задля розвитку молодих фахівців, що дозволить в майбутньому їм стати рушійною силою у розвитку галузі та відбудові економіки України