У водоймах південного регіону заборонено вилов водних біоресурсів

Державне агентство меліорації та рибного господарства України 

З метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян у водоймах південного регіону повністю заборонено промисловий і любительський вилов водних біоресурсів, а саме:

  • у всіх водних об’єктах Дніпропетровської та Херсонської областей – тимчасово, до закінчення надзвичайної ситуації;
  • у водних об’єктах Миколаївської області (Чорне море, Бузький, Дніпро-Бузький лимани, річки Інгулець, Інгул та Південний Буг нижче м. Нова Одеса) – до 01.07.2023.

Також забороняється продаж водних біоресурсів, добутих з вищезазначених водних об’єктів Миколаївської області.

Крім того, на агропродовольчих ринках Дніпропетровської області заборонено реалізацію риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Водночас на ринках та невстановлених місцях на території Херсонської області заборонена торгівля всіма видами водних біоресурсів.

Детальну інформацію про заборони на вилов та продаж водних біоресурсів можна отримати у місцевих органів влади вищезгаданих областей.

Закликаємо громадян дотримуватися встановлених обмежень, а також не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості, адже вона може бути шкідливою та смертельно небезпечною!

Більше новин на телеграм-каналі Держрибагентства https://t.me/dargme