В Ізмаїлі обговорили питання використання вод Дунаю

Державне агентство меліорації та рибного господарства України 

29 червня 2023 року з нагоди Міжнародного дня Дунаю в м. Ізмаїл відбулася нарада за участі першого заступника Голови Держрибагентства Тараса Кота, керівництва Ізмаїльського управління водного господарства, Ізмаїльської районної державної адміністрації та Саф’янівської територіальної громади.

Під час заходу обговорили використання вод р. Дунай в умовах сьогодення. Зокрема, акцентували особливу увагу на наявних проблемах забруднення та використання вод Дунаю для зрошення.

Так, у пониззі річки розташована група заплавних водойм, серед яких – Кагул, Ялпуг, Катлабух. Останніми роками фахівцями докладається максимум зусиль для відновлення Придунайських озер, адже саме р. Дунай для них є джерелом живлення.

За результатами наради учасники узгодили питання подальшої співпраці та реалізації спільних проектів щодо наповнення Придунайських водосховищ дунайською водою (ремонт регулюючих гідротехнічних споруд, насосних станцій, розчистка підвідних та транспортуючих каналів до водосховищ тощо) з метою забезпечення подачі води аграріям на зрошення, підтримання рівнів води в районах питних водозаборів та покращення водно-екологічного стану регіону.

Слідкуйте за новинами Держрибагентства, підписавшись на офіційний телеграм-канал https://t.me/dargme