В Офіс Президента України відбувся брифінг для представників міжнародної екоспільноти щодо екологічних наслідків війни росії в Україні

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Які екологічні виклики спровокував здійснений росією теракт на Каховській ГЕС – це питання обговорювали в Офісі Президента під час брифінгу для представників міжнародної екоспільноти.

Під час брифінгу Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець розповів про шкоду, завдану рф українському довкіллю.

“Сьогодні в Україні йде війна. Маємо нові виклики. Один з них – фіксація та підрахунок екологічних збитків. Другий – притягти росію до відповідальності та змусити окупанта оплатити рахунок”, – зазначив Міністр.

Руслан Стрілець наголосив, що попри повномасштабну війну Україна працює над впровадженням екологічних та кліматичних актів ЄС, аби повоєнне відновлення відповідало Цілям сталого розвитку та Зеленій угоді. Ми приймаємо євроінтеграційні закони. Вже у вересні 2023 року плануємо відкрити Кліматичний офіс у Києві. Він стане ще одним важливим кроком до запровадження кліматичної політики в Україні.

Деталі >> http://surl.li/ipgpa