Якою має бути стратегія розвитку ДП «Ліси України»?

ДП “Ліси України”

У Лондоні розпочинається дуже важлива для нашої країни подія Ukraine Recovery Conference (URC 23). Україна презентує для міжнародного бізнесу та інвесторів програму відновлення нашої країни.

ДП «Ліси України» також має велику потребу у зовнішніх інвестиціях.

Це не лише нова техніка, на яку вже давно перейшли лісівники європейських країн. Це нові напрями діяльності, які дадуть можливість розкрити величезний потенціал нашого підприємства.

Але для діалогу з інвесторами та донорами потрібна стратегія розвитку, розроблена за світовими стандартами.

На необхідності створення такої стратегії для лісової галузі в останній час наголошують провідні експерти, народні депутати.

Повністю погоджуємось з думкою народного депутата Мар’ян Заблоцький – реформа лісової галузі мала на меті створення сучасної лісової корпорації, а не великого лісгоспу. І саме стратегія дасть можливість реалізувати трансформацію, передбачену реформою. Змінити галузь не лише структурно, але й якісно.

На важливості розробки стратегії наголошує і голова МФДО “Відновлення та розвиток лісів України”(ЛІСВІДНОВЛЕННЯ) Слуга Народу – Олександр Матусевич – 86 округ.

Маємо сказати, що підготовка до створення стратегії вже розпочалася. ДП “Ліси України” проведено консультації, визначено вимоги та критерії до стратегії.

Безперечно, над її створенням мають працювати консультанти зі світовим ім’ям. Це можливість не лише визначити найбільш ефективні напрями розвитку, але й отримати доступ до зовнішнього фінансування.