Тренінг з питань скорочення викидів парникових газів

Громадська спілка «Агентство з відновлюваної енергетики» (АВЕ), яка реалізує діяльність з підтримки сталого розвитку та покращення довкілля за допомогою впровадження відновлюваної енергії та енергозберігаючих технологій, запрошує взяти участь у безкоштовному навчальному курсі «Тренінг з питань скорочення викидів парникових газів» за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів в рамках розвитку зовнішньої політики Нідерландів.

Мета тренінгу допомогти Україні на шляху низьковуглецевого розвитку. В ході навчального курсу буде представлено актуальну інформацію з питань скорочення викидів парникових газів представникам експортно-орієнтованих підприємств тих галузей, які охоплює механізм вуглецевого коригування на кордоні (CBAM) з 01.10.2023, зокрема виробництва цементу, чавуну, сталі, алюмінію, добрив, електроенергії та водню (пріоритетна цільова група); бізнесу, який виконує зобов’язання України щодо скорочення викидів парникових газів та розвитку відновлюваної енергетики.

Навчальний курс включатиме 20 лекцій, розділених на 5 блоків, триватиме з 18.09.2024 р. по 16.10.2024 р. Для підвищення обізнаності цільової вітчизняної аудиторії щодо скорочення викидів парникових газів заплановано проведення лекцій за такими темами:

  • кліматична політика України та Європейського Союзу;
  • система торгівлі викидами (СТВ) ЄС та СТВ України;
  • Механізм вуглецевого коригування на кордоні (CBAM);
  • CBAM в контексті України;
  • заходи зі скорочення викидів парникових газів.

Учасники навчального курсу матимуть можливість отримати сертифікати за умови прослуховування лекцій та складення підсумкового тесту.

Програма         курсу                 та                 посилання                         для           реєстрації https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_6wST7TsETFaznLUBLHOaag#/registration.