Війна росії проти України пришвидшує зміну клімату та спричиняє збільшення викидів парникових газів

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Про це заявила заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Світлана Гринчук під час дискусії «Кліматичне врядування: від повоєнного відновлення до членства в ЄС», організованої Міжнародним фондом «Відродження» та Resource and Analysis Center “Society and Environment”.

Світлана Гринчук: «Зараз перед Міндовкілля стоять амбітні цілі щодо якнайшвидшої імплементації вимог, які передбачені Угодою про Асоціацію України з ЄС. Адже ми розуміємо, що питання захисту довкілля та клімату будуть одними з ключових у переговорному процесі до повноцінного членства України у ЄС. У певній мірі нам це вдається. Але при цьому вартує титанічних зусиль».

За словами заступниці Міністра, через військову агресію росії у суспільства набагато більше болючіших та важливіших питань, ніж зміна клімату. Попри це, як зауважив Міністр Руслан Стрілець під час Конференції з питань відновлення України у Лугано, стратегічна ціль повоєнного відновлення – чисте та безпечне довкілля, подальший рух європейським “зеленим курсом” та відбудова економіки за принципами сталого розвитку.

Світлана Гринчук розповіла про напрацювання міністерства у сфері кліматичної політики:

  • доопрацювання Кліматичного закону України. Документ має охоплювати усі напрямки у сфері формування та реалізації кліматичної політики України;
  • завершення роботи над планом заходів з реалізації оновленого Національно визначеного внеску України до Паризької угоди та напрацювання спільно з ЄБРР фінансової концепції реалізації НВВ2.

Подробиці >> https://bit.ly/3SmMdlQ