Європейський Союз готовий і надалі підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією та під час післявоєнного «зеленого» відновлення

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час візиту на Green Week у Брюсселі зустрівся з Єврокомісаром з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюсом Сінкявічюсом.

Вони обговорити умови долучення України до програми LIFE та синхронізували спільні дії для подолання серйозних екологічних збитків України від російської агресії.

Руслан Стрілець: «Україна фіналізує підготовку до європейської програми LIFE для довкіллєвих проектів. Розраховуємо, що рішення щодо приєднання України Комісія схвалить у червні. Наші офіси завершують консультації та узгоджують технічні аспекти приєднання України до програми. Війна – не привід відмовлятися від міжнародних зобов’язань. рашисти руйнують мости на нашій землі, але вони не зруйнують мости, які ми будуємо з нашими західними партнерами».

Віргініюс Сінкявічюс: «ЄС підтримує Україну у боротьбі з агресором. Ми бачимо, що Україна зацікавлена саме у європейському шляху розвитку».

Приєднання до Програми ЄС LIFE може стати ефективним методом фінансування інноваційних проєктів у сфері захисту довкілля та відновлення в післявоєнний час. Нагадаємо, що програма LIFE складається з 4 підпрограм та на 2021-2027 роки має загальний бюджет у 5,43 мільярда євро.