Навчання – світло! Готуємо професіоналів лісової справи ще з дитинства.

Вагомою складовою для росту нашої економіки є високопрофесійні кадри. В умовах війни це особливо важливо. Мільйони гектарів сільськогосподарських земель та лісів знищені, спалені, спаплюжені, заміновані. Нам і нашим нащадкам треба їх відновлювати.

Сьогодні ми відкрили Лісівничо-просвітницький центр ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБІП / NULES. У ньому будуть навчатися школярі та студенти. Відвідати центр можна абсолютно всім бажаючим!

Завжди приділяємо велику увагу еколого-просвітницькій роботі. Лісівники проводять екологічні уроки у школах і вчать дітей висаджувати ліс.

Багато зусиль вкладаємо у створення та підтримку учнівських лісництв. До початку повномасштабної війни в Україні налічувалося 556 учнівських лісництв. Бачимо результат, адже певний відсоток наших випускників свідомо обирає професійний шлях лісівника.

Рання профорієнтація повинна стати престижем «лісових професій». Шкільні лісництва – це спадкоємність поколінь. Екологічне виховання в шкільному лісництві – це пріоритетний напрямок розвитку сучасної школи і системи розвитку освіти в цілому. Екологічна освіта і виховання населення, а особливо – підростаючого покоління, формує економічне мислення і економічну культуру.