Вчимося ще краще оберігати ліс від пожеж

Державне агентство лісових ресурсів України 

Держлісагентство взяло участь у спільному семінарі «Розробка, адаптація та обмін новітніми рішеннями та діями з метою запобігання та контролю над лісовими пожежами», який проходив 24-27 жовтня в Анталії.

Семінар відбувся за організації міжнародного процесу FOREST EUROPE та комітету Silva Mediterranea Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) на базі Регіонального директорату лісового господарства Анталії.

На семінарі обговорили важливість комплексного підходу до процесу підготовки до пожеженебезпечного періоду: розробка чіткого порядку дій, технічне забезпечення та підготовка кваліфікованих кадрів, проведення спільних міжрегіональних та міжнародних навчань по обміну досвідом та кращими практиками, в довгостроковій перспективі – планування стійких до пожеж ландшафтів, особливо біля населених пунктів, важливість роз’яснювальної роботи з населенням.

Заявлено про основні виклики, з якими зіштовхнулося лісове господарство України в умовах війни, приділивши окрему увагу темі замінування лісових масивів на деокупованих територіях та великим ризикам виникнення лісових пожеж в результаті ведення бойових дій.

Велика вдячність Forest Europe за ініціативу розробки та прийняття Міністерського рішення щодо підтримки лісового сектору та лісів України, пошуку шляхів та механізмів для його впровадження, учасникам та підписантам, які протягом семінару вже заявили про свою готовність щодо підтримки.