Україна вперше в історії представила свій павільйон на Конференції ООН зі зміни клімату

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

З 6 по 18 листопада 2022 року в Шарм-ель-Шейху проходить COP27 — 27-ма Конференція Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату. Україна, яка до того багато років брала участь у події, вперше представлена окремим павільйоном.

Його ключове завдання — продемонструвати згубний вплив війни на весь світ та заручитися підтримкою для відновлення країни. Презентація павільйону відбулася 7 листопада, а, 8 листопада до учасників звернеться Президент України Володимир Зеленський.

На головній щорічній світовій події, присвяченій питанням боротьби зі зміною клімату, Україна також планує провести різноманітні заходи, мета яких започаткувати міжнародний діалог для узгодження єдиних підходів підрахунку збитків і наслідків, спричинених війною. Зокрема буде презентована ініціатива «Зелені зернові шляхи», яка порушує питання глобальної загрози харчовій безпеці світу та створення партнерств на кожному етапі ланцюжка постачання зернових культур.

Руслан Стрілець: «Наша задача — донести світу інформацію про вірність України кліматичним цілям, прагнення розвитку, а також розповісти про кліматичні злочини росії та їхні глобальні наслідки. Українська делегація буде блокувати всі намагання рф легітимізувати її незаконні кліматичні звіти. Також у рамках цьогорічного переговорного процесу для України важливо отримати фінансову підтримку та ринкові й неринкові механізми реалізації цілей Паризької угоди».

Павільйон України складається з 3 смислових блоків. У його центрі — інсталяція у вигляді вирви від снаряда. Такими усіяні зараз родючі українські землі. Всередині вирви понад п’ятсот кубів з переробленого матеріалу Polygood від The Good Plastic Company з шістнадцятьма видами українських ґрунтів — нагадування про величезний потенціал України та її важливість для світової продовольчої стабільності. Тематично павільйон поділений на два блоки — наслідки війни для клімату та бачення майбутнього України як однієї з держав-гарантів та учасниць кліматичних цілей ООН.

Сайт українського павільйону>> https://cop27ukraine.org.ua/