Ларрі Руссо, виконавчий Віцепрезидент Канадського конгресу праці, відвідав український павільйон на COP27 і розповів історію своєї рідні, пов’язану з Україною

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Мама його близького друга Тараса – українка, на ім’я Валентина. Її сім’я мала невелику ферму у Львівській області, яка була знищена під час радянської окупації. Коли сюди прийшли німці, її, 12-річну дівчинку разом з усією сім’єю – батьки та 9 дітей – забрали у німецький концтабір. У Канаду Валентина потрапила, коли їй було 20 років, знаючи німецьку та українську, але не англійську.

“Сьогодні Україна переживає масштаби трагедії, співставні з Другою світовою війною. росіяни в Україні роблять те, що і тоді з селом бабусі Валентини – стирають з лиця землі усе живе, що трапляється на їх шляху”, – розповідає Ларрі.

Ларрі розповів легенду про те, як у Канаді з’явилися українці в кінці XIX століття.

“Їм запропонували для господарства англійську пшеницю, але вони відмовилися: українці привезли з собою своє насіння, яке потім дало шалений урожай і поширилося по всій країні. Я вірю, що сьогодні потенціал України ще більший. Україна обов’язково відновиться за найкращими сучасними стандартами”, – додав Ларрі.